PolicyWatch

Cepos: S-udspil kan svække dansk økonomi mærkbart

Socialdemokratiets udspil, der skal tillade visse grupper af danskere på arbejdsmarkedet at gå tidligere på pension, kan ende med at koste mindst 10.000 i arbejdsudbud, lyder det fra den liberale tænketank Cepos.

Foto: PR

Socialdemokratiet, der i sidste uge fremlagde et udspil, der skal sikre, at danskere, der har været mere end 40 år på arbejdsmarkedet, kan trække sig tilbage, kan ende med at svække danske virksomheders adgang til arbejdskraft markant, lyder det fra den liberale tænketank Cepos.  

Tænketankens cheføkonom Mads Lundby Hansen skriver i en kronik i Berlingske, at ånden i S-udspillet potentielt kan komme til at berøre mange danskere.  

"En person, der overgår fra beskæftigelse til folkepension, koster ca. 300.000 kr. om året på de offentlige finanser. Lægges det til grund, indebærer S-udspillet en reduktion i arbejdsudbuddet på 10.000 personer. Det er ret uheldigt i en periode med mangel på arbejdskraft. Det vil naturligvis svække dansk økonomi mærkbart," skriver Mads Lundby Hansen.

Dertil vil udspillet skade investeringer og samfundsøkonomien alene ved det faktum, at det er finansieret ved at øge skattetrykket med tre mia. kr., argumenterer cheføkonomen.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier