Ejendomdanmark: Familievirksomheder skal ikke brandbeskattes

Når Venstre lover at hjælpe danske familievirksomheder, er det vigtigt ikke at glemme de familiejede ejendomsvirksomheder, som Ejendomdanmark mener, er særligt udfordrede.
Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR
Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR

Venstre lancerede 29. maj et udspil med 17 initiativer til at styrke dansk erhvervsliv, hvor det blandt andet indgår, at man vil holde bo- og arveafgiften på 5 pct. fra næste år.

Det er godt, at der bliver fokuseret på de familiedrevne virksomheder, mener Ejendomdanmark, der dog understreget, at især ejendomsvirksomhederne er udfordrede.

"Familiedrevne ejendomsvirksomheder er særligt udsatte, fordi de i dag betragtes som passive virksomheder, selvom de har medarbejdere, drift og udvikling. Det betyder, at ejendomsvirksomheder skal betale en særskat ved generationsskifte. Særskatten kan true de små familievirksomheders overlevelse og skade de lokale samfund, hvor familievirksomhederne ofte er en grundpille i udviklingen," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Når familievirksomheder inden for ejendomme skal gå videre til næste generation, bliver de i dag ramt af en særskat på 48 pct.

Ifølge brancheorganisationen, er det derfor nødvendigt at sidestille familieejede ejendomsvirksomheder med andre familievirksomheder, der i samme situation betaler 6 pct.

I dag er der 60.000 ansatte på tværs af de godt 4000 familieejede ejendomsvirksomheder, oplyser Ejendomdanmark.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også