PolicyWatch

Politikere tvunget til at sige ja til nyt benzinanlæg

Borgerrepræsentationen blev truet med personlige erstatningskrav af Oiltanking Copenhagen, hvis de ikke gav en miljøgodkendelse.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Det sker med ført hånd, men efter borgerrepræsentationen i København har stemt, står det nu vist, at der vil blive etableret et større benzindepot på Prøvestenen af Oiltanking Copenhagen (OTC).

Det skriver Politiken.

Den førte hånd består i, at da politikerne fra Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance ønskede at vente med at give en miljøtilladelse, indtil de havde flere oplysninger om konsekvenser for byudviklingen klar.

Det reagerede OTC på ved at sende breve til politikerne, hvor der blev truet med personlige erstatningskrav, såfremt politikerne fastholdte "en retsstridig tilsidesættelse af virksomhedens retskrav på en tidsubegrænset miljøgodkendelse", som der står i brevet ifølge Politiken.

Medlemmerne betegner situationen som en tilsidesættelse af demokratiet og absurd, men Fungerende teknik- og miljøborgmester for Enhedslisten, Karina Vestergaard Madsen, accepterer ifølge Politiken situationen, omend hun er ked af, at byplanlægningen ikke kan gå udenom By & Havn.

"Det smertede mit hjerte, at vi var nødt til at følge juraen. Vi går ind for at udvikle byen i en grøn retning og slippe af med fossile brændstoffer. Men By & Havn har alt for meget magt over, hvordan byen udvikles," siger hun ifølge Politiken.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Mona Juul vil hjælpe Kollerup med at fjerne byrder for erhvervslivet

Aalborg Forsyning afsætter en milliard til geotermi

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier