PolicyWatch

Pensionsdirektør afviser professors kritik af grøn omstilling til 350 mia. kr.

Flere danske pensionsselskaber har meldt sig på banen til at støtte den grønne omstilling med sammenlagt 350 mia. kr. Men det er dyrere at låne hos pensionsselskaber, siger professor – pensionsdirektør afviser dog kritikken.

Foto: Charlotte de la Fuente/ERH

Den danske pensionssektor vil støtte den grønne omstilling med 350 mia. kr. Men det bliver dyrere for staten at låne penge hos pensionsopsparerne, end andre steder, mener professor Ole Helby Petersen. Pensionsselskabets PKA's adm. direktør Peter Damgaard Jensen forsvarer sig dog. Det skriver Finans.

PKA-direktøren peger for det første på, at professoren tidligere har undersøgt klassiske projekter mellem det offentlige og private. Dernæst at man tager et tillæg for opførelsen, risikoen, og driften samt at binde pengene. Slutteligt påpeger han, at der også er en pris, hvis projekterne ikke bliver færdige til tiden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier