PolicyWatch

Økonomer: Regeringens finanspolitik er på forkant med udviklingen

Økonomisk usikkerhed uden for landets grænser kan retfærdiggøre, at regeringen lægger op til at øge det offentlige forbrug, vurderer økonomer.

"Det her er ansvarlig økonomisk politik, hvor vi prioriterer, hvad der er vigtigst for Danmark, og hvor vi også siger, at der er nogle skattelettelser, som vi ikke mener, at der er råd til, som blev givet af den tidligere regering," lød det onsdag fra Finansministeren. | Foto: Niels Christian Vilmann//

Onsdag kunne finansminister Nicolai Wammen præsentere S-regeringens første finanslovsforslag, og regeringen er klar til at bruge penge. Blandt andet vil Wammen bruge mere end 5 mia. kr. på øget velfærd og uddannelse til næste år, mens der også bliver afsat 1,2 mia. kr. til politi og anklagemyndighed og 1,5 mia. kr. til genopretningen af skattevæsenet.

Regningen ender især hos erhvervslivet – regeringen vil nemlig øge arveafgiften for virksomheder, der generationsskifter, forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode og fastholde skatten på medarbejderes telefon, som VLAK-regeringen ellers havde afskaffet. Derudover fremrykker regeringen 2,25 mia. kr. fra det fremtidige økonomiske råderum.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier