PolicyWatch

Ministeriernes valg af pressechefer møder kritik fra oppositionen

Siden valget har seks ministerier ansat nye presse- og kommunikationschefer, som har bånd til Socialdemokratiet eller forbindelser til nuværende ministre. Ministerierne afviser politisk indblanding.

Foto: Thierry Roge/AFP/Ritzau Scanpix

Flere borgerlige partier retter kritik mod rekrutteringen af pressechefer i en række ministerier siden regeringsskiftet. Det skriver Berlingske.

I modsætning til de særlige rådgivere, som er med til at varetage politiske interesser for deres ministre, er ministeriernes pressechefer en del af det politisk neutrale embedsværk. Derfor er det ifølge kritikerne betænkeligt, at seks ud af otte nyansatte pressechefer har bånd til Socialdemokratiet, fx som tidligere ansat i partiet.

"Jeg synes, det er totalt misbrug af embedsapparatet, at de ansætter så mange folk, der er så tæt knyttet til deres parti og til deres organisationer," lyder det fra Ole Birk Olesen.

Antallet af ansættelser med tilknytning til Socialdemokratiet møder lignende kritik fra De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre og er ifølge professor emeritus for Statskundskab ved Københavns Universitet Tim Knudsen mere massiv, end tidligere set.

Samtlige seks fagministerier afviser over for Berlingske, at der er blevet skævet til politiske interesser i forbindelse med ansættelserne.

Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie MediaWatch

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier