Lille chokoladeaktør bruger knap 1 mio. kr. på afgifter om året: "Det er galimatias"

To skatteministre har i årenes løb været forbi Aalborg Chokoladen, som sidste år brugte hvad der svarede til tre gange årets indtjening på afgifter. "Det er ikke rimeligt," lyder det fra direktøren.
Chokoladeafgiften er steget med 83 pct. siden adm. direktør John Aslak Jensen i 2006 overtog Aalborg Chokoladen. | Foto: Ida Gaunø Scheel-Bech
Chokoladeafgiften er steget med 83 pct. siden adm. direktør John Aslak Jensen i 2006 overtog Aalborg Chokoladen. | Foto: Ida Gaunø Scheel-Bech

I foråret skød Liberal Alliances daværende skatteordfører, Joachim B. Olsen, et chokoladerelateret spørgsmål afsted i Folketinget. Spørgsmålets omdrejningspunkt var to forskellige konfektureprodukter: den cremefyldte, chokoladeovertrukne Sarah Bernhardt-kage og en flødebolle. Ingrediensmassen og opbygningen var stort set den samme, men det var afgifterne for producenterne ikke.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også