PolicyWatch

Briter vil ikke indstille kommissær og giver EU et problem

Alle medlemslande skal ifølge EU-traktaten være repræsenteret i EU-Kommissionen. Men briterne vil ikke.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

Storbritannien kommer ikke til at præsentere en kandidat til EU-Kommissionen, bekræfter en talskvinde for kommende kommissionsformand, Ursula von der Leyen, som refererer til et modtaget brev fra den britiske regering. 

Det skaber usikkerhed om den næste EU-Kommissions tiltrædelse. 

Von der Leyen håber fortsat, at hun kan begynde arbejdet 1. december, efter at afvisninger af kommissær førte til, at man i første omgang måtte udskyde startdatoen 1. november med en måned. 

"Situationen er kompleks og uden fortilfælde," siger talskvinden.

Ifølge EU-traktanen skal EU-Kommissionen have repræsentanter fra alle medlemslande. Derfor står Ursula von der Leyen nu i en kattepine.

Begrundelsen for Storbritanniens beslutning er det britiske valg 12. december. 

Ursula von der Leyens overgangshold vil nu studere brevet fra briterne nøje og vurdere, hvad man skal gøre.

"Det er meget vigtigt at sige, at Storbritannien i dette brev samtidig anerkender sine forpligtelser som medlemsland," siger talskvinden.

Den fungerende britiske premierminister, Boris Johnson, giver ifølge talskvinden også udtryk for, at briterne ikke vil stå i vejen for dannelsen af en ny EU-Kommission. 

"Vi kan ikke gå ind i en politisk eller juridisk brainstorming på live tv om alle muligheder for at finde den rette vej ud af den aktuelle situation," siger talskvinden. 

Mere fra PolicyWatch

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet.

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier