PolicyWatch

Kollerup åbner dør på klem for trængte IVS-selskaber

Erhvervsminister Simon Kollerup(S) er lydhør over for bekymringerne hos de IVS-selskaber, der kan løbe ind i problemer, når de 2021 som følge af ny lov skal omdannes til anpartsselskaber.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Der kan være godt nyt på vej til en del af landets 40.000 IVS-selskaber, der i 2021 skal omdannes til anpartsselskaber. Mange IVS’er med negativ egenkapital skal nemlig rejse store beløb for at nå den krævede positive egenkapital på 40.000 kr. og dermed undgå tvangsopløsning af selskabet.

En situation, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) har forståelse for.

Det skriver Inside Business.  

"Jeg kan godt forstå, at det kan skabe nogle frustrationer for små virksomheder, som, selv om de er sunde, har en negativ egenkapital og derfor ikke kan omdanne virksomheden til et anpartsselskab. Det er en uheldig situation, som jeg bestemt er lydhør overfor," siger Simon Kollerup.

Ifølge tal som analysehuset Experian har beregnet for InsideBusiness er mindst 8.000 IVS’er i fare for at blive tvangsopløst på skæringsdagen 15. april 2021. Erhvervsminister Simon Kollerup er ikke klar med en konkret plan for, hvordan de mange IVS-selskaber i fare for lunkning kan reddes, men også SF og Alternativet ønsker at finde en løsning for de udsatte selskaber.

Mere fra PolicyWatch

Schlüters arvtager er død - 85 år

Midtersøgende Torben Rechendorff, der blev formand for De Konservative i en krisetid, var respekteret for sin tillid, humor og vilje til kompromis.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier