Valgstedsmåling giver Boris Johnson absolut flertal

Den første valgstedsmåling ved det britiske parlamentsvalg giver Boris Johnson et imponerende resultat.
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS / X03696
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS / X03696
AF RITZAU

Det Konservative Parti står med 368 pladser til at få absolut flertal ved det britiske parlamentsvalg. 

Det viser en første valgstedsmåling, der blev offentliggjort klokken 23 torsdag aften ifølge BBC. 

Målingen spår dermed en markant fremgang på 50 pladser til Boris Johnsons konservative, og Johnson står til sikkert at kunne blive siddende som premierminister, såfremt resultatet holder, når alle stemmer er talt op.

Labour med Jeremy Corbyn i spidsen står til gengæld til 191 pladser i samme måling - en mulig tilbagegang på 70 pladser i Underhuset i forhold til valget i 2017, der kan sætte Corbyns fremtid som partileder på spil.

Det Skotske Nationalparti får i målingen 55 pladser, Liberaldemokraterne står til 13 pladser, walisiske Plaid Cymru står til tre pladser, og De Grønne står til én plads.

De officielle resultater ventes at komme i løbet af de næste syv timer efter den første valgstedsmåling, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Holder valgstedsmålingen, vil Johnson forsøge hurtigt at få godkendt den brexitaftale, som han har forhandlet på plads med EU, så briterne kan forlade EU 31. januar 2020.

På Twitter takker premierminister Boris Johnson vælgerne:

"Tak til alle, der over hele dette fantastiske land, har stemt, arbejdet som frivillige eller stillet op som kandidater." 

"Vi bor i det bedste demokrati i verden, skriver Johnson om valget, hvor det foreløbigt ligner, at der er stor og klar støtte til hans budskab om at få gennemført brexit."

I de seneste fem britiske valg på landsplan har kun en valgstedsmåling taget fejl af det overordnede resultat ifølge Reuters.

Det skete i 2015, da målingen viste, at der ikke ville blive noget klart flertal. Her endte Det Konservative Parti dog efter de endelige resultater med et flertal og 14 pladser mere end forudsagt.

Dette års måling er ifølge BBC foretaget af analyseinstituttet Ipsos Mori ved 144 valgsteder på baggrund af 22.790 interview.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også