PolicyWatch

Dommere til Christiansborg: Domstolene er presset til det yderste

En række dommere advarer politikerne på Christiansborg om det massive pres, der er på domstolene efter løft af politi og anklagemyndighed. Det får konsekvenser for borgerne, lyder det fra dommerne.

Mikael Sjöberg, landsdommer og formand for Dommerforeningen. | Foto: Jens Dresling

En række af landets dommere kommer nu i Berlingske med en opsigtsvækkende advarsel til politikerne på Christiansborg om, at domstolene er presset til det yderste, og det meget vel kan få konsekvenser for borgernes retssikkerhed.

Ifølge formand for Dommerforeningen og landsdommer Mikael Sjöberg handler opråbet ikke kun om, at dommerne vil have flere ressourcer, siger han til Berlingske, men nye tal fra Domstolene viser, at antallet af sager hober sig op ved byretterne, mens sagsbehandlingstiderne bliver længere og længere, og med ekstra ressourcer til politiet og anklagemyndigheden tyder intet på, at det ændrer sig.

"Domstolene er i forvejen hårdt trængt, men det er en påmindelse om, at løfter man anklagemyndigheden uden at løfte domstolene, vil borgerne opleve de samme retssikkerhedsmæssige konsekvenser," siger Mikael Sjöberg, som understreger, at det er umuligt for domstolene at tage flere sager ind, uden at det får yderligere konsekvenser for sagsbehandlingstiden.

I september skrev retspræsident ved Retten i Aarhus Bodil Ruberg i en kronik i Berlingske, at det ikke giver mening at styrke politi og anklagemyndighed uden at løfte domstolene.

"Enhver ved, at det ikke giver mening at udvide en tosporet vej til tre spor, hvis alle tre spor alligevel ender i den samme ensporede grusvej," skrev hun.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier