PolicyWatch

Politikere oprørte over klimakreditter

Partier på tværs af Folketinget kalder nu til handling mod tvivlsom klimakompensation. "Jeg bliver meget vred, når jeg ser den måde, man udnytter andre mennesker på for at tjene penge," lyder meldingen.

Foto: Louise Herrche Serup

Brugen af tvivlsomme klimakreditter får nu flere partier til at kræve en aktiv gennemgang af virksomheder, som sælger klimakompensation, skriver dagbladet Politiken. Det sker på baggrund af en række artikler, hvor avisen har afdækket omfattende fusk med såkaldte klimakreditter. Kreditterne er groft sagt er en måde, hvorpå virksomheder og privatpersoner kan kompensere for deres CO2-udledning.

Senest har avisen beskrevet, hvordan mere end 2.500 selskaber har markedsført sig som CO2-neutrale til trods for, at f.eks. de energieffektive komfurerer, som certificeringen bl.a. beror på, aldrig har været i brug. Det får nu politikere fra De Konservative, SF og Radikale Venstre til at kræve handling fra regeringen.

"Jeg bliver meget vred, når jeg ser den måde, man udnytter andre mennesker på for at tjene penge. Man misbruger en klimaopmærksomhed til egen fordel", siger Ida Auken til avisen og fortsætter:

"Det er lige præcis den her form for snyd og sjusk, som gør, at folk ikke har tillid til, at de kan klimakompensere for deres egne handlinger. Det er utroligt afgørende, at vi har gennemsigtighed og ærlighed på klimaområdet og gør det, der virker."

Danske politikere: EU skal godkende klimaprojekter

Firmaer bliver snydt af værdiløse klimakreditter

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier