PolicyWatch

Færre betaler topskat, alligevel svulmer statskassen

Til trods for 41.000 færre topskatteydere kradser statskassen stadigt flere penge ind fra de resterende, hvor provenuet er steget med 21 procent over fem år. "Ærgerligt," lyder det fra tænketank.

Foto: ERIK REFNER//

Det går i mod logikken fra det seneste årtis skattereformer: Flere er blevet trukket ud af topskatten, men indtægterne stiger. Tal fra Skatteministeriet viser, at antallet af topskatteydere er faldet med 41.000 personer i perioden 2014-2019 - alligevel afleverede danskerne 18,3 milliarder kroner i topskat sidste år. Det er 3,2 milliarder mere end i 2014, skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisens opgørelse svarer det til, at en gennemsnitlig topskatteyder i 2014 betalte omkring 30.000 kroner, mens den samme topskatteyder ville punge ud med 40.000 kroner i fjor. Hos den liberale tænketank Cepos er cheføkonom Mads Lundby Hansen også betænkelig ved udviklingen.

"Det er ærgerligt, at staten kradser så mange penge ind via en af de mest væksthæmmende skatter, der findes. Udviklingen trækker i retning af stigende skattetryk for de alt for mange topskatteydere," siger han til avisen.

Hverken Socialdemokratiet eller Venstre behov for at løfte skattegrænsen, skriver avisen.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier