PolicyWatch

Kofod: Indien er et vigtig skridt for den grønne omstilling

Mens klima og den grønne omstilling er et af de helt store emner i EU, World Economic Forum og den internationale erhvervstoppen, ser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) et behov for at få skabt nye aftaler med Indien. "Hvis de rykker på den grønne dagsorden, så kan vi virkelig gøre noget for klimaet," siger ministeren.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

EU bør arbejde for en grøn handelsaftale med Indien. Sådan lyder en af meldingerne fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til Dagbladet Børsen ved World Economic Forum i Davos.

Pointen kommer efter, at EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, flere gange har lagt vægt på, at den grønne omstilling er førsteprioriteten for kommissionen, men ifølge den danske udenrigsminister kræver det dog også, at man kigger mod mod grønne partnerskaber med lande som Indien.

"Hvis de (Indien, red.) rykker på den grønne dagsorden, så kan vi virkelig gøre noget for klimaet. EU har ikke en handelsaftale med Indien i dag. Det er en af de ting, vi presser på for at få," siger Kofod bl.a. til avisen og uddyber, at Danmark netop har underskrevet en grøn partnerskabsaftale med landet for knap to uger siden.

Kovending fra Trump: Inviterer WTO-chefen til Det Hvide Hus 

De unge erobrer scenen i Davos

Verdensledere inviterer for første gang teenageaktivister til Davos 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier