PolicyWatch

NGO'er: EU-trusler om klimatold kan give bagslag

Mens EU taler om vigtigheden af en klimatold på import fra nationer som Kina og Indien, står flere grønne interesseorganisationer klar med en advarsel: "Det er det modsatte af, hvad vi har brug for."

Foto: Pexels

Mens EU-Kommissionen taler om at indføre en klimatold på importerede varer fra lande som Kina og Indien, er flere grønne interesseorganisationer på barrikaderne. En CO2-told vil nemlig ikke tvinge lande til at blive grønnere - tværtimod vil det skade klimaet og opmuntre til handelskrig, skriver Politiken.

"Lige nu har vi stærkt brug for samarbejde mellem de aktører, der kan flytte den globale klimadagsorden – og her tænker jeg på EU, Kina og Indien i modvægt til fodslæbende lande som USA, Rusland og Brasilien. En klimatold vil være som et slag i ansigtet for Kina, og det er det modsatte af, hvad vi har brug for," siger klimaansvarlig i Care International, John Nordbo, til avisen.

Han får opbakning fra direktøren for NGOen Carbon Market Watch, Sam van der Plas, i et blogindlæg.

Succesfuld plan skal trække private investeringer til klimaet

Erhvervsgiganter jubler over EU's plan for klimafinansiering 

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier