PolicyWatch

V kalder Wammen i samråd om klimaberegninger

Der skal klarhed over beregningerne bag de forventede klimareduktioner fra finansloven, lyder det fra Venstre - og det får nu Troels Lund Poulsen (V) til at trække finansministeren i samråd.

Foto: Jens Dresling

Godt nok har finansminister Nicolai Wammen (S) givet et foreløbigt svar til Folketinget om regeringens forventede klimareduktioner i forbindelse med finansloven - men ifølge Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, er det langt fra godt nok. Det får nu partiet til at hive Wammen i samråd, skriver Altinget.

Ifølge aftaleteksten for finansloven 2020, skulle regeringens grønne initiativer "forventes at nedbringe drivhusgasudledningen i 2030 med mindst 0,5 millioner ton CO-ækvivalenter", men manglen af åbenhed om de konkrete beregninger finder Venstre "mistænkeligt".

"Når man kan skrive i finanslovsaftalen, hvad effekten er, så kan man vel også forklare, hvad der ligger til grund for det. Når man ikke gør det, lugter det langt væk af, at der ligger en død rotte begravet," siger finansordfører Troels Lund Poulsen (V) bl.a. til mediet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier