PolicyWatch

Revisorer: Myndigheder fortalte kunder om fortrolige hvidvasktip

I flere tilfælde har myndighederne videregivet fortrolige underretninger til kunder, som har været i søgelyset for hvidvask. Det er naturligvis et alvorligt problem både for revisorerne og andre – men også for retssikkerheden – at den slags oplysninger bliver givet videre, siger direktør i brancheorganisation.

Foto: Colourbox

Da Rigsrevisionen fredag indgav sin beretning til statsrevisorerne, var det med en omfattende kritik af myndighedernes håndtering af hvidvask. Nu viser det sig imidlertid, at myndighederne i flere tilfælde samtidig har videregivet fortrolige oplysninger om konkrete underretnigner til de kunder, som har været i søgelyset.

Det skriver Berlingske, hvor brancheorganisationen for revisorer, FSR, fortæller om flere henvendelser fra medlemmer om problematikken.

"Oplysningerne er belagt med fortrolighed og tavshedspligt for den, der underretter, og derfor er det naturligvis et alvorligt problem både for revisorerne og andre – men også for retssikkerheden – at den slags oplysninger bliver givet videre," siger direktør for FSR, Charlotte Jepsen, til avisen.

Forbrydere bag hvidvask kan være gået fri

Rigsrevisionen bekræfter Finans Danmarks bange anelser

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier