PolicyWatch

I 2012 tog reform livtag med antallet af førtidspensionister - nu er de tilbage

Da S-regeringen i begyndelsen af 2010'erne reformerede førtidspensionen forsvandt tusindvis fra livslang offentlig forsørgelse. Nu er tallene vendt. Dengang mente politikerne, at antallet var alarmerende højt, siger professor.

Foto: Jonas Olufson

Da den daværende regering under Helle Thorning-Schmidt i 2012 gennemførte en reform, som skulle sætte en stopper for antallet af danske førtidspensionister, var det en opbremsning af proportioner.

Fra den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lød det, at unge i udgangspunktet ikke skulle kunne få førtidspension, og på cirka to år blev antallet af førtidspensionister i Danmark skåret med en tredjedel fra over 18.000 i 2010 til lidt over 6.300 i 2014.

Siden er tallet steget voldsomt og ligger i dag på over 16.000, skriver Berlingske.

"Vi er næsten tilbage ved niveauet fra før førtidspensionsreformen. Dengang mente politikerne, at antallet var alarmerende højt," siger professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Larsen til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier