PolicyWatch

I 2012 tog reform livtag med antallet af førtidspensionister - nu er de tilbage

Da S-regeringen i begyndelsen af 2010'erne reformerede førtidspensionen forsvandt tusindvis fra livslang offentlig forsørgelse. Nu er tallene vendt. Dengang mente politikerne, at antallet var alarmerende højt, siger professor.

Foto: Jonas Olufson

Da den daværende regering under Helle Thorning-Schmidt i 2012 gennemførte en reform, som skulle sætte en stopper for antallet af danske førtidspensionister, var det en opbremsning af proportioner.

Fra den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lød det, at unge i udgangspunktet ikke skulle kunne få førtidspension, og på cirka to år blev antallet af førtidspensionister i Danmark skåret med en tredjedel fra over 18.000 i 2010 til lidt over 6.300 i 2014.

Siden er tallet steget voldsomt og ligger i dag på over 16.000, skriver Berlingske.

"Vi er næsten tilbage ved niveauet fra før førtidspensionsreformen. Dengang mente politikerne, at antallet var alarmerende højt," siger professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Larsen til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier