PolicyWatch

Radikale: Vi har endnu ikke lagt os fast på beskatningen af datterselskaber

Skatteordfører Kathrine Olldag (R) sår nu tvivl om det mulige flertal for en ændring af reglerne for CFC-beskatning. "Vi har stadig nogle spørgsmål ude at flyve," siger Olldag. 

Foto: LISELOTTE SABROE//

Det er et åbent spørgsmål, om det parlamentariske flertal under regeringens ændringer af de såkaldte CFC-beskatninger begynder at vakle. Det skriver Dagbladet Børsen.

"En af grundene til, vi egentlig ikke siger så meget om det, er, at vi ikke har lagt os fast endnu. Vi har stadig nogle spørgsmål ude at flyve og venter på nye svar fra ministeren," siger skatteordfører Kathrine Olldag (R) til avisen og uddyber, at diskussionen i dag nærmest er påstand mod påstand.

Reglerne omhandler, hvordan danske datterselskaber i udlandet og virksomheders udenlandske aktiviteter skal beskattes i hjemlandet. Det seneste lovforslag har allerede set modstand og skarpe advarsler fra erhvervslivet, omend disse har været mødt med  tavshed fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Ørsted frygter tabte havvindudbud ved skatteindgreb 

Erhvervsgiganter i opråb: Politikerne er tonedøve, hvis de genovervejer beskatning af datterselskaber 

Organisationer i skarp kritik af skatteplaner: Det er virkelig bekymrende 

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier