PolicyWatch

Grønne mål skal spille ind i over 300 leder- og speicalistbonusser

Det skal bogstavelig talt kunne mærkes på bonus-kontoen, når chefen har haft øje for klima og kundetilfredshed. Sådan lyder meldingen fra Københavns Lufthavn, der vil vægte den økonomiske præstation mindre i fremtidens beregniner af bonusser.

(ARKIV) | Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Man er nødt til at vise, at man kan være en god chef på andre måder end at tjene penge.

Så kort kan det siges, når bestyrelsesformanden for Københavns Lufthavn skal opsummere, hvorfor udmålingen af bonusser til selskabets omkring 300 øverste ledere og specialister siden 2019 er drejet i en grønnere retning, skriver Dagbladet Børsen.

"Vi kommer ikke uden om, at rammerne for at drive virksomhed er ændret af det omgivende samfunds krav om, at vi skal være mere fokuserede på miljø og klima. Så må vi også lave en markant ændring i måden, vi motiverer og aflønner lederne på," siger Lars Nørby Johansen blandt andet til avisen.

Beregningsmodellen lægger i dag mindre vægt på de klassiske økonomiske måltal og fokuserer i højere grad på blandt andet klima, kundetilfredshed og inddragelse af omverdenen.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier