PolicyWatch

Dansk Energi kritiserer ministerrapport: Det er tæt på uanstændigt

Nordisk Ministerråd bør ikke fremhæve Danmark som bagud i forhold til andre nordiske lande, hvad angår brugen af vedvarende energi. Det mener Dansk Energis direktør, Lars Aagaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er kritisabelt, at Nordisk Ministerråd ifølge Berlingske senere tirsdag udsender en rapport, der fokuserer på, at Danmark halter efter Norge, Sverige, Finland og Island, når man ser på, hvor meget vedvarende energikilder fylder i landenes respektive energimiks.

Det mener Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi, som kalder det "tæt på uanstændigt" at lave en sådan en overskrift for en organisation som Nordisk Ministerråd. Ikke mindst set i lyset af, hvor meget Danmark har gjort for at udvikle vindkraft:

"Analysen siger intet om, hvad de nordiske lande har bidraget med for at rykke på udbuddet af vedvarende energi. Der har Danmark par excellence drevet noget, som ingen af de andre har. Vi har udviklet teknologi, som også kan bruges i lande, der ikke har de helt store vedvarende energiressourcer," siger han til avisen.

Ifølge rapporten havde Danmark 2017 en VE-andel på 37 pct., mens Island til sammenligning havde en andel på 72 pct.

Minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S), har ikke villet kommentere krtikken af rapporten over for Berlingske, men har henvist til energiminister Dan Jørgensen (S), der ikke har haft mulighed for at lade sig interviewe.

Skal være den grønneste region

Nordisk Ministerråd er de nordiske regeringers samarbejdsorgan og arbejder blandt andet for at gøre Norden til verdens mest bæredygtige region i 2030. Det fastslog landenes statsministre forud for FN’s seneste klimatopmøde i september.

"Vi deler de samme værdier og idéer for den verden, vi gerne vil give videre til vores børn. Vi vil handle. Det er ikke nok at tale om det," sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i den forbindelse.

Siden vedtog Danmark den 6. december sin første klimalov nogensinde, som skal sikre, at Danmark reducerer sine drivhusgasudledninger med 70 procent i 2030 sammenlignet med i 1990.

2050-mål fylder klimadagsordenen i EU 

Nordiske lande danner fælles front til klimakonference

Mere end naboer: De nordiske lande skal samarbejde i den grønne omstilling

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier