PolicyWatch

Byggefagforening: Hæv mindstelønnen – ellers kommer EU

Det er diskrimimination, når udenlandsk arbejdskraft kun arbejder til mindsteløn. Derfor kræver BAT-kartellet mindstelønnen hævet. Vi har en forbandet pligt til  at gøre noget ved det, hvis vi skal forsvare den danske model, siger sekretariatschef.

Foto: Jens Dresling

Når det næsten kun er udenlandsk arbejdskraft, som får mindstelønnens 127 kr. i timen, er det diskrimnation – og det kommer til at ramme Danmark.

Advarslen fra Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT) er utvetydig og slår samtidig tonen af i et af de helt hårde salg i de verserende overenskomstforhandlinger.

Det skriver Berlingske, hvor sekretariatsleder hos BAT-kartellet, Gunde Odgaard, gør det klart, at organisationen stiller krav om, at mindstebetalingen skal hæves med 30 kr. i timen – alternativet, hvor udenlandsk arbejdskraft arbejder på mindsteløn, er udtryk for forskelsbehandling.

"Derfor har vi en forbandet pligt til  at gøre noget ved det, hvis vi skal forsvare den danske model. Det her går ikke, vil EU-domstolen sige. Når vi taler udenlandsk arbejdskraft, er der er direktiv, som siger samme løn til dem, som arbejder samme sted," siger Gundesen til avisen.

Arbejdsmarkedsforsker: Økonomisk usikkerhed giver hårde overenskomstforhandlinger  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier