Ministre skal i samråd om kinesisk indblanding i dansk kultur

I kølvandet på en række sager, hvor Kina har blandet sig i og kritiseret dansk kulturliv - senest en tegning i Jyllands-Posten - skal to ministre svare på, om der skal trækkes en streg i sandet.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Tirsdag eftermiddag skal kulturminister Joy Mogensen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i samråd, hvor de på forandledning fra Venstre skal svare på, hvordan Danmark skal forholde sig til, at Kina gentagne gange har blandet sig i dansk kulturliv. Det skriver Politiken.

"Min frygt er, at vi bliver bange for vores egen skygge. At vi ikke tør agere, som vi skal i et lige og frit land. Vi må trække en streg i sandet, siger Jane Heitmann (V), som bakkes op af Søren Søndergaard (EL), som siger, at vi ikke skal være så afhængige af Kina, at det koster det hvide ud af øjnene at sige sin mening.

Den seneste sag om kinesisk indblanding opstod i slutningen af januar i år, hvor Jyllands-Posten kom i Kinas kritiske søgelys efter at have publiceret en satiretegning af det kinesiske flag, hvor de gule stjerner var byttet ud med fem coronavirusbakterier.

Tegningen fik Kina til at forlange en undskyldning fra avisen, hvilket avisens chefredaktør, Jacob Nybroe, dog afviste at give.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også