PolicyWatch

Vestager: Airbus-modellen kan være vejen til "teknologisk suverænitet"

Blandt EU-Kommissionens målsætninger er en union med "teknologisk suverænitet". En opgave, som blandt andet lander på Magrethe Vestagers bord – og løsningen skal måske findes i 70'erne.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP / AFP

Det er ikke en let opgave, som EU-Kommissionens viceformand for digitalisering, Magrethe Vestager, sidder med.

På to-do listen finder man nemlig blandt andet en målsætning om, at Europa ikke må sakke bagud i det teknologiske kapløb mellem Kina og USA – hun skal kort fortalt arbejde for EU's "teknologiske suverænitet", og midlet kan findes i læren fra Airbus, skriver Berlingske.

Flyproducent Airbus blev skabt gennem fusionen af en række europæiske selskaber i 1970 og bidrog til at skabe mere konkurrence med den dominerende amerikanske spiller på markedet, Boeing. I et interview med avisen åbner Vestager nu for, at Airbus-modellen kan stå som inspiration, når EU skal sikre sin position inden for eksempelvis udviklingen af kunstig intelligens.

"Så længe man har i baghovedet, at det, man forsøger at opnå, er mere konkurrence," siger kommissæren til avisen og fastslår, at ambitionen dog ikke er, at nogen sidder "i en kælder og siger, at vi skal have et offentligt finansieret Facebook".

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier