PolicyWatch

Mangel på politisk handlekraft de sidste ti år har gjort klimaudfordringen endnu større

Politikerne har været for langsomme i optrækket, når det gælder den grønne omstilling. For på trods af klimaløfter, så er udledningen af de skadelige drivhusgasser ikke faldet, men derimod er de steget de sidste 10 år, viser en ny analyse.

Foto: Finn Frandsen

Vi skal løbe hurtigt, for tidligere tiders tomgang har gjort det sværere at nå bremse de store temporaturstigninger. Der er nemlig stor forskel på, hvilke grønne løfter politikerne de sidste 10 år har givet, og hvad der reelt blev til politisk handling.

Det viser en analyse i det videnskabelige tidsskrift Nature ifølge Politiken.

Nature har sammenholdt en række FN-rapporter, og konklusionen er klar. Vores globale udledninger af drivhusgasser er steget med 1,6 årligt de seneste 10 år, selvom det oprindeligt var planen at udledningen skulle falde. I praksis betyder det, at det bliver endnu sværere at komme i mål med vores 2030 klimamål, skriver Politiken.

"Kommentaren i Nature fra førende klimaforskere er endnu en påmindelse om, hvor fortvivlende lidt vi gør for at leve op til Paris-aftalen, og hvor travlt vi har. For hvert år, der går, uden at vi kommer i gang med seriøse drivhusgasreduktioner, skubber vi en stadigt større byrde over på kommende generationer," siger Peter Birch Sørensen, professor i økonomi ved Københavns Universitet og tidligere overvismand og formand for Klimarådet til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier