PolicyWatch

Eksperter kritiserer regeringens opgør med embedsværket

Flere forvaltningseksperter kritiserer Socialdemokratiets udskiftning af embedsværket, som de kalder "ganske vidtgående".  

Foto: Niels Christian Vilmann//

Det gik ikke stille for sig, da Sigga Nolsøe tidligere på ugen forlod sit job som pressechef i Finansministeriet under Nicolai Wammen (S).

”Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel Socialdemokrat,” sagde Sigga Nolsøe til Ritzau.

Der sker i kølvandet på, at oppositionen har kritiseret regeringen for at ansætte en række pressechefer med socialdemokratisk baggrund efter regeringsskiftet. Det er at politisere pressemedarbejderne, der er ansat i det politisk neutrale embedsværk, lyder kritikken.

Nu bakker to eksperter op i Berlingske.

"Det, der er nyt her, er, at udskiftningen sker med ret stærke indicier for, at det er en partipolitisk rekruttering, der finder sted. Og det bliver understreget af, at en af de kommunikationschefer, som var ansat på embedsmandsvilkår, forlader sit job med den begrundelse, at det altså ikke kører, medmindre man er socialdemokrat. Det er nyt. Det kan man ganske roligt sige," siger professor emeritus i Offentlig Forvaltning Jørgen Grønnegaard Christensen til Berlingske

Efter Sigga Nolsøes fratrædelse har Liberal Alliance kaldt Nicolai Wammen i samråd.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier