PolicyWatch

Virksomheder mangler stadig udbetaling af faste udgifter

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har fremskyndet betalingen af en række hjælpepakker. Dog ikke kompensation for fast udgifter, hvilket rammer danske virksomheder hårdt.

Foto: Olafur Steinar Gestsson//

Selvom de danske virksomheder har fået straksudbetalt en række hjælpepakker, så er udbetalingen af faste udgifter ikke fremrykket, og det vækker bekymring hos SMVdanmark, Dansk Erhverv og Dansk Industri, skriver Berlingske.

”Virksomhederne har brug for midler til at holde sig oven vande i forhold til for eksempel faste udgifter. Derfor er det vigtigt, at pengene kommer frem så hurtigt som muligt. Hvis det er et spørgsmål om ressourcer, så må de afsættes,” siger direktør hos Dansk Erhverv Brian Mikkelsen til Berlingske.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger til Berlingske, at det vil være behæftet med for stor en risiko at udbetale kompensation for de faste udgifter.

"Ordningen for faste omkostninger blev åbnet 8. april, og den indebærer ansøgninger for langt større beløb, end vi har på de andre ordninger. Derfor er det også et krav for at ansøge, at virksomheden får lavet en revisorpåtegning," skriver Simon Kollerup (S) i en mail til Berlingske.

Minister vil med ekspresfart sende krisehjælp til klemte firmaer

Blå politikere kritiserer minister: Bland dig ikke i Ikea-åbning

Strandet i bureaukrati: Penge fra hjælpepakkerne udebliver

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier