PolicyWatch

Danske ministre presser på for et bedre samarbejde internationalt

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og klimaminister Dan Jørgensen (S) sætter ind med de diplomatiske skyts. Håbet er ”en grøn kickstart” af den internationale økonomi.

Foto: Aleksander Klug

Det internationale samarbejde er blevet forværret og det skader den i forveje tyngede verdenshandel, sagde administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen i går til Berlingske. Den analyse deler udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

”Vi ser ind i en verden, hvor det bliver meget sværere at handle med hinanden, fordi der bliver lagt restriktioner ind. Lige nu er grænser lukket ned, og folk kan ikke bevæge sig. Men der er også restriktioner, der kan komme til at ramme vare- og servicehandelen i den kommende tid,” siger Jeppe Kofod til Berlingske.

Ministeren vil derfor sammen med klimaministeren skubbe gang i en række initiativer som skal forbedre samarbejdet på tværs af grænser, skriver Berlingske. Det sker blandt andet med de 250 mio. kr. udenrigsministeriet har fået til eksportfremme som en del af coronahjælpepakkerne.

Kofod: Vi kan lave genopretningsplan i EU uden fælles gæld

Minister: EU var sent ude - derfor skal vi styrke samarbejdet

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier