PolicyWatch

Økonomisk ekspertgruppe skal rådgive regeringen om udfasning af hjælpepakker

Hvordan kommer dansk erhvervsliv ud af de mange hjælpepakker uden at måtte dreje nøglen om? Det skal en økonomisk ekspertgruppe komme med et bud på.

Foto: Stine Rasmussen/ERH

Regeringen har endnu en gang bedt om hjælp hos tre af landets førende økonomer. De tre økonomiprofessorer Torben M. Andersen, Michael Svarer og Philipp Schröder, der alle er tilknyttet Aarhus Universitet, var med til at vurdere de økonomiske konsekvenser ved forskellige genåbningsstrategier, og nu har regeringen har bedt den økonomiske ekspertgruppe om at bistå i arbejdet med udfasning af hjælpepakker.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Ekspertgruppen er blandt andet blevet bedt om at sammenholde sammensætningen af hjælpepakkerne i Danmark med hjælpepakker i andre lande, herunder en vurdering af hjælpepakkernes incitamenter og effektivitet, og desuden skal ekspertgruppen se på modeller for afvikling af hjælpepakkerne, der understøtter job, og at sunde virksomheder hurtigst muligt igen kan stå på egne ben, står der i pressemeddelelsen.

Endelig er der bedt om input til mulige målrettede initiativer til fortsat at holde en hånd under specifikke brancher, der fortsat er midlertidigt påvirket af restriktioner, herunder i forhold til sæsonrelaterede aktiviteter.

Ekspertgruppens anbefalinger bliver offentliggjort 24. maj.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier