PolicyWatch

Udbudsregler gør offentligt byggeri dyrere

Det er for besværligt at bygge for det offentlige, fordi arbejdet drukner i "papirnusseri", mener direktør i Boligselskabet Sjælland, som håber på en ændring i udbudsloven, der kan gøre det mere attraktivt at bygge for det offentlige.

Ifølge Bo Jørgensen, som er direktør i Boligselskabet Sjælland, så er problemet, at de offentlige udbud er komplicerede og mere bureaukratiske. | Foto: PR / Boligselskabet Sjælland

Besværlige udbudsregler gør, at det bliver dyrere at bygge for det offentlige end for private aktører, skriver Børsen.

Ifølge Bo Jørgensen, som er direktør i Boligselskabet Sjælland, så handler det om, at de offentlige udbud er komplicerede og mere bureaukratiske. Det koster boligselskabet dyrt.

"Vi bruger alt for mange penge på juridisk bistand for at overholde juridiske præmisser. Det får jeg ikke bedre boliger af. Der er alt for meget papirnusseri, siger direktøren til Børsen.

Bo Jørgensens håb er, at der kommer en ændring i udbudsloven, som skal revideres i år.

Ifølge en rapport fra Bygherreforeningen kan private bygherrer bygge op til 15 pct. billigere end de bygherrer, som skal gennem et offentligt udbud.  

Mere fra PolicyWatch

Historisk FDA-afgørelse om substitution af langtidsvirkende insulin

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier