PolicyWatch

DF: Det giver absolut ingen mening at udfase hjælpepakkerne midt i sommerferien

Statens hjælpende hånd til erhvervslivet skal strækkes til august, mener Dansk Folkeparti.

Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Det giver ingen mening at udfase statens hjælpepakker til erhvervslivet, når erhvervslivet er mest afmattet i sommerferien, som regeringens ekspertgruppe foreslår.

Det mener René Christensen, finansordfører i Dansk Folkeparti.

"Vi er glade for, at Dansk Folkeparti i sin tid var med til at indføre hjælpepakker. De har fungeret rigtigt godt. Derfor gælder det om nu at sørge for, at de blive udfaset på den rigtige måde, men det giver absolut ingen mening at udfase pakkerne i en sommerferie," siger René Christensen.

Den politisk udpegede ekspertgruppe bestående af de tre økonomer professor Torben M. Andersen, professor Michael Svarer og professor Philipp Schröder, vurderer, at der med få undtagelser skal lukkes og slukkes for de milliardstore hjælpepakker til erhvervslivet 8. juli

Men René Christensen er bange for at hård udfasning vil kunne skabe en erhvervskrise.

"Vi har undsluppet en sundhedskrise. Nu skal vi søge for, at vi undgår en erhvervskrise, og jeg er simpelthen bange for at en for tidlig udfasning vil skabe en utryghed hos befolkning, som skal ud og svinge dankortet nu. Der er stadigvæk mange tusinde mennesker som er på lønkompensation, og det gælder om ikke at skabe usikkerhed om deres fremtid," siger han.

"Men det er klart, at hjælpepakkerne skal stoppe på et tidspunkt, for virksomhederne skal tilpasse sig markedet og efterspørgslen," siger René Christensen.

DF peger desuden på, at en udbetaling af feriepenge og skatterabat til pensionister skal sætte gang i forbruget.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier