PolicyWatch

Mediejurist: Mørklægning af Loud-forløb er lovligt

Flere politikere har kritiseret, at de og offentligheden ikke kan få indsigt i dokumentationen for, hvorfor Radio Loud vandt DAB-udbuddet. Men det er ikke i strid med loven, lyder det fra mediejurist Oluf Jørgensen.

Christiansborg. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Selvom flere mediepolitikere har kritiseret kulturminister Joy Mogensen (S) for ikke at have fået Radio- og tv-nævnet til at udlevere dokumenterne bag nævnets beslutning om at tildele den nye DAB-kanal Radio Loud, er nævnets afvisning i overensstemmelse med loven. Det vurderer Oluf Jørgensen, mediejurist og professor emeritus ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i Journalisten.

"Det er korrekt, at sekretariatets betjening af nævnet regnes for intern, og dokumenter kan som udgangspunkt undtages," skriver han til Journalisten.

Oluf Jørgensens vurdering skal ses i lyset af, at flere medieordførere, heriblandt Radikales Jens Rohde og Venstres Britt Bager, under et åbent samråd om netop DAB-udbuddet i sidste uge rettede kritik mod kulturministeren for ikke at tvinge Radio- og tv-nævnet til at udlevere oplysningerne og samtidig kaldte det et "retssikkerhedsmæssigt problem", at der ikke kunne gennemtvinges en åbenhed omkring dokumenterne.

(Denne artikel er viderebragt fra vores søstermedie MediaWatch)

Partier kræver på samråd at se dokumenter om DAB-udbud 

Politikere presser på for mere åbne døre til Radio- og tv-nævnet

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier