PolicyWatch

Debat: Genopretningen skal være langsigtet og bygge på tillid

Det helt afgørende for genåbningen af samfundets økonomi er tillid, skriver Orla Hav, erhvervsordfører i Socialdemokratiet, i dette debatindlæg.

Foto: Jens Dresling

Foråret plejer at være årstiden, hvor mennesker vælter ud fra de mørke stuer og mødes, så snart den første spinkle solstråler bryder gennem vinterens tunge skydække. Pludselig er gågaderne, parkerne, strandende og havnepromenaderne sorte af mennesker med solbriller og klip-klapper. Og der bliver fortæret fadøl, fiskefileter og softice i litervis på fortovscafeerne.

Foråret 2020 blev anderledes. Der har ikke været den livlige aktivitet, som der plejer. Meget af samfundet har været lukket ned, og det har ramt både erhvervslivet og vores økonomi hårdt. Verden befinder sig stadig midt i en sundhedskrise, og mange er døde. Og selvom det har været drøjt, tyder noget på, at vi i Danmark har gjort det rigtige. Vi har fået sygdommen under kontrol. Vi har sendt næsten 400 mia. kr. ud i samfundet for at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser. Og en analyse fra Oxford Economics viser faktisk, at vores måde at tackle krisen på – herunder en resolut og delvis nedlukning – giver os en fordel i den økonomiske genopretning. For vi kan genåbne samfundet med epidemien under kontrol. At vi hele tiden har styr på smittespredningen, er altså en forudsætning for at få gang i økonomien igen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier