PolicyWatch

Nyuddannede rammes ikke af coronakrisen på lang sigt

En ny analysere viser, at coronkrisen ikke kommer til at skade de nyuddannedes jobmuligheder og løn på den lange bane.

Foto: Daniel Hjorth

Mange dimittender kommer i disse måneder ud til en virkelighed, der er markant anderledes end tidligere årgange. Coronakrisen har sendt arbejdsløsheden i vejret, og det rammer de unge nyuddannede.

Men kun på kort sigt, og ikke på den lange bane. Det forudser en undersøgelse foretaget af den uafhængige tænketank DEA ifølge Berlingske.

"Danske unge er overraskende lidt påvirkede af at dimittere i en krisetid, for effekten er kortvarig. Selv om det betyder meget for den enkelte at miste eksempelvis 300.000 kroner på fem år, er det ikke sådan, at man aldrig kommer i job eller for altid vil have et ringere job," siger Lena Lindbjerg Sperling seniorøkonom i tænketanken DEA til Berlingske.

DEA forudser, dog at det kan påvirke de nyuddannede markant i de kommende to år, hvor dimittentledigheden stiger og de nyuddannedes løn fald. Inden for fem år vil situationen dog være på et normalt niveau.

Tænketanken er kommet frem til resultaterne på baggrund af analyser af finanskrisen, som stod på i årene 2009 til 2013 og dotcom-krisen, der rasede fra 2002-2003.

Novo-gruppen skyder 120 mio. kr. i nyt uddannelsesprojekt i Kalundborg

Radikale vil skabe flere jobs for nyuddannede under coronakrise

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier