PolicyWatch

Energiagentur sår tvivl om muligheden for at opnå CO2-neutralitet

I en ny rapport slår The International Energi Agency IEA fast, at det går for langsomt med innovationen, som skal sørge for at en lang række stater opnår deres klimamål.

Foto: Lasse Kofod

Coronakrisen har sat en kæp i hjulet på væksten verden over, og det store økonomiske tilbageslag kan få konsekvenser for klimaet, vurderer The International Energi Agency IEA ifølge Børsen.

Organisationen frygter, at mange lande ikke vil investere i den forskning, det kræver at opnå klimaneutralitet.

EU's klimakommissær Connie Hedegaard vurderer overfor Børsen, at IEA's bekymring er reel.

"Mange af landes forskningsbevillinger er knyttet til deres bruttonationalprodukt, og når det falder, så falder forskningsbevillingerne pga. coronakrisens indhug i økonomien. Så hvis vi ikke passer på, falder bevillingerne automatisk, og det er netop forskningen, der skal hjælpe os med at nå klimamålene," siger Connie Hedegaard til avisen.

IEA peger i rapporten på, at der er store dele af vores nuværende CO2-udledning, som kræver helt nye teknologier, som endnu er udviklet i dag.

I 2015 forpligtede Danmark sig juridisk sammen med 195 andre lande sig til at arbejde aktivt mod en reduktion af drivhusgasser gennem Parisaftalen.

Danmark har i Klimaloven ydereligere forpligtet sig til at blive Klimaneutral i 2050. Klimaaftalen er i det store hele forhandlet på plads, men partierne mangler stadig at blive enige om, hvad man gør med klimaafgifter. Det punkt skal forhandles på plads i efteråret.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier