PolicyWatch

Trods reform søger for få unge ind på erhvervsuddannelserne

De seneste år har der været et massivt fokus på at få flere unge til at søge mod erhvervsuddannelserne, men den indsat er fejlet. Det skriver Børsen.

Foto: Finn Frandsen

I 2015 lavede S og R samt V, DF, K og LA en bred aftale, som skulle sikre, at flere unge tog en erhvervsuddannelse.

Men nye tal for tilmeldingen til ungdomsuddannelserne fra marts viser, at kun 20 pct. af afgangseleverne i 9. og 10. klasse valgte en erhvervsuddannelse.

Billedet har været nogenlunde uændret siden 2015, og vi er stadig langt fra målsætningen om 25 pct. af unge skal vælge en erhvervsuddannelse.

Det skriver Børsen på baggrund af en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd,

"Det er ret skuffende. Det er meget ærgerligt, at man ikke er lykkedes med målet, for der har været masser af indsatser, og der har ude i skolerne og politisk været fokus på at tale erhvervsuddannelser op. Det her viser, at i forhold til de helt unge har det ikke nyttet særligt meget," siger Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Heunicke forventes at deltage i EU-rådsmøde om medicinsk udstyr

Efter bekymringer fra læger og producenter af medicinsk udstyr, der frygter, at der kan komme mangel på udstyr, ser det nu ud til, at fungerende sundhedsminister Magnus Heunicke vil deltage ved fredagens EU-rådsmøde om implementeringen af Medical Device Regulation, MDR.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier