PolicyWatch

Tekniske uddannelser bliver ved med at lokke flere kvinder till

I år er rekordmange kvinder blevet optaget på en af de tekniske uddannelser på IT-Universitetet i København.

Foto: PR/IT-Universitetet

Flere års arbejde med at gøre de tekniske uddannelser mere interessante for særligt kvinder ser ud til give pote.

På IT-Universitetet i København har hele 27 procent af årets ansøgere på bacheloruddannelsen i softwareudvikling været kvinder. Det er rekordmange.

"Det er meget glædeligt, at vi nu ser, at både kvinder og mænd finder det relevant at læse en bacheloruddannelse i softwareudvikling," siger studiechef på IT-Universitetet Lene Rehder.

Hun forklarer, at udviklingen er resultatet af flere års målrettet arbejde med at øge interessen hos kvinder for at læse de mest tekniske it-uddannelser.

"Da vi påbegyndte indsatsen i 2015, var andelen af kvinder på ITU’s bacheloruddannelse i softwareudvikling kun 11 procent," siger Lene Rehder.

Også på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har der gennem de senere år været særligt fokus på at sikre en bedre kønsbalance.

I år ligger andelen af kvinder på civilbacheloruddannelserne på 37 procent. Det er lig med sidste år, forklarer bachelordekan Lars D. Christoffersen.

"I år har meget været anderledes, og vi har markant øget optaget på en række uddannelser."

"Nogle af disse oplever traditionelt størst søgning fra mænd, hvorfor jeg er meget glad for, at vi kan fastholde sidste års pæne andel af kvinder på civilbacheloruddannelserne," siger Lars D. Christoffersen.

Mandag kom det frem, at der generelt i år er blevet optaget flere studerende på uddannelser inden for it- naturvidenskab og teknik.

I år er 16.828 blevet optaget på de såkaldte STEM-uddannelser. Det er 1380 - eller ni procent - flere end i 2019.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier