PolicyWatch

Epidemiloger advarer mod genåbning af nattelivet i august

Flere epidemiloger mener det er for tidligt at åbne landets natteliv i august.

Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

To af landets førende epidemiloger advarer mod en genåbning af nattelivet i starten af august, som ellers besluttet fra politisk side i maj.

Det skriver Børsen.

"Selvom der fortsat er et lavt antal smittede personer, så er det i et niveau, hvor vi potentielt kan se superspredning, hvis betingelserne er de rette. Så i lyset af udviklingen de seneste uger tror jeg desværre, vi skal relativt langt hen, før det er fornuftigt at åbne op for nattelivet igen," siger Christian Wejse, der er epidemilog og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital, til Børsen.

Genåbninger i Island, Hongkong, Sydkorea og Australien har ført til store tilbageslag på smittetallene, og det giver grund til forsigtighed i Danmark, mener Lone Simonsen, der er professor i folkesundhedsvidenskab ved RUC og forsker i historiske og nutidige epidemier.

Omvendt har bar- og diskotekskoncernen Rekom Group genåbnet sine 40 forretninger i både Norge og Finland med stort set normal drift, og derfor opfordrer koncernen, der har 91 danske forretninger, til, at man ikke kun kigger på de dårlige eksempler, men også de lande, hvor en genåbning af nattelivet er forløbet godt.

"I Skandinavien er Danmark det land, som er længst bagud i forhold til genåbningen, og vi kan bare konstatere, at det fungerer fint med genåbning af nattelivet i de øvrige lande," siger Lars Børsting, der er politisk chef i Rekom Group, til Børsen.

Rekom Group har mistet et tocifret millionbeløb som følge af coronakrisen på trods af kompensationsordninger, siger Lars Børsting.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier