PolicyWatch

Erhvervsorganisationer kritiserer lidet brugt hjælpepakke

Få virksomheder har søgt hjælpepakken, der dækker tab af faste omkostninger. Ordningen er for bureaukratisk lyder det fra flere erhvervsorganisationer.

Foto: Andreas Merrald

Regeringens støtteordning til det danske erhvervsliv er for bureaukratisk og næsten ikke blevet brugt, lyder det fra flere erhvervsorganisationer ifølge Berlingske Business.

Hjælpepakken, der skulle afbøde faldet for selskaber ved at dække dele af de faste omkostninger, har kun ført til kompensationer for 3,1 mia. kr. til 11.591 ansøgere. I maj, da aftalen blev lavet, blev der sat 65,3 mia. kr. af. Det virker "absurd", mener Jakob Brandt, der er administrerende direktør i SMV Danmark, brancheorganisationen for små og mellemstore virksomheder med omkring 18.000 medlemsvirksomheder.

Flere erhvervsorganisationer mener, at kompensationsordningen har været omgærdet af bureaukrati, der har gjort det besværligt at søge og få udbetalt penge til at dække de faste omkostninger.

Et krav er, at selskaberne skal have en revisorpåtegning af en uafhængig, godkendt revisor. Men for nogle selskaber er udgifterne så lave, at det ikke kan svare sig at få en revisorpåtegnelse.

"Der burde have været en bagatelgrænse," siger Jakob Brandt fra SMV Danmark til Berlingske Business.

Også Dansk Erhverv er skeptiske for, om kompensationsordningen er blevet skruet ordentligt sammen.

Lars Frelle, der er medlemsdirektør hos Dansk Industri, mener dog ikke, at ordningen er for besværlig. Ifølge ham kan der komme en lang række ansøgninger tættere på fristen 31. august, da ordningen først kom i gang i maj, og at flere eksportvirksomheder først for alvor vil mærke krisen de kommende måneder.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er på ferie, og derfor har Berlingske Business ikke fået en kommentar fra ham. I juni sagde han, at det kan tage tid for antallet af ansøgninger at stige, blandt andet på grund af kravet om en revisorpåtegnelse.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier