PolicyWatch

Dan Jørgensen vil stække elselskabers interne millionforretning

Landets elnetmonopoler er ikke neutrale, når de årligt indkøber strøm til dækning af nettab hos deres koncernforbundne handelsselskaber, fremgår det af et nyt lovforslag, som Klimaministeriet har sendt i høring.

Foto: Stine Tidsvilde

Klimaminister Dan Jørgensen (S) lægger op til en markant skærpelse af elnetselskabernes mulighed for at kanalisere penge fra deres monopolvirksomheder til deres egne kommercielle og koncernforbundne handelsselskaber, når de årligt indkøber store mængder strøm til dækning at nettab, der skal kompensere for, at noget af strømmen går tabt undervejs i distributionen af el.

Elnetselskabernes indkøb af de manglende mængder strøm skal indkøbes til markedspris, men nu lægger et nyt lovforslag om elforsyning, der indbygger krav fra EU's såkaldte elmarkedsdirektiv i dansk lov, op til en markant skærpelse af vilkårene for elkoncernernes interne handel med strøm til nettab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier