PolicyWatch

Ny særskat til banker vækker harme hos Finans Danmark

Socialdemokratiets udspil til en tidlig pension er på trapperne, og den tidlige tilbagetrækning for nedslidte skal stadig finansieres via en bankskat.

Foto: Martin Lehmann

Snart kan en ny særskat til bankerne blive indført. Og den forhøjede skattebetaling for bankerne er både uretfærdig og sandsynligvis højere, end regeringen tidligere har meddelt, siger Ulrik Nødgaard, der er direktør i Finans Danmark, bankernes brancheorganisation.

Det skriver Børsen.

Da Socialdemokraterne i 2019 gik til valg, var det blandt med en tilbagetrækningsreform for fysisk nedslidte, der skulle finansieres af særskat på banker på 1,5 mia. kr. Dette blev dog udskudt til senere.

Nu er et udspil om ret til tidlig pension på vej, oplyser Peter Hummelgaard (S), der er beskæftigelsesminister, til Børsen. Han ønsker ikke at svare på, hvordan bankskatten skal udmøntes, men at planen fortsat er, at bankerne skal finansiere reformen.

Bankerne skal betale skat på lige fod med andre selskaber, og det er ikke tilfældet her, mener Ulrik Nødgaard fra Finans Danmark.

"Dels i forhold til den rolle, vi har spillet under corona, er det kontraintuitivt, at man bliver straffet ved at skulle betale en højere skat, der alt andet lige vil svække vores udlånsmuskel. Dels har vi en principiel modstand, hvor vi synes, det er forkert, at man vælger en branche ud, når man i Danmark traditionelt har haft ens selskabsbeskatning, uanset om man laver is eller laver lån," siger han.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier