PolicyWatch

Landbruget kæmper en hård kamp mod coronakrisen

En analyse fra Landbrug & Fødevarer (L&F) viser, at landbruget må opgive drømmen om at gøre 2020 til et rekordår.

Foto: Finn Frandsen

Coronakrisen har indtil videre kostet den samlede fødevareeksport 5,2 mia. kr., og det har sat hele det danske landbrug under hårdt pres. Den manglende indtjening kommer blandt andet til at gå ud over gæld og grønne investeringer.

Det skriver Børsen.

Ifølge en analyse fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer (L&F), må landbruget desværre opgive drømmen om at gøre 2020 til et rekordår.

Forventningerne i begyndelsen af 2020 var ellers høje, da landbruget oplevede en grisenotering i rekordhøjde på 14,30 kr. per kilo.

Nu er svineprisen presset ned på 10,50 kr., og det har alvorlige konsekvenser for flere landmænd.

"Prisfaldet i grisenoteringen betyder, at jeg på et helt år mister cirka 3,5 mio. kr. i indtjening i forhold til, hvis kiloprisen var blevet på de 14,30 kr. per kilo i et helt år," siger landmand Søren Foged Overgaard, som årligt sender 20.000 grise til slagteriet, til Børsen.

Ifølge avisen kæmper landbruget fortsat med en stor gæld fra finanskrisen og industrien er samtidig blevet opfordret til at investere i grønne løsninger - Søren Foged Overgaard gør det dog klart, at coronakrisen har fjernet fokus fra både afdrag og grønne idéer.

I andre dele af landbruget melder halvdelen af virksomhederne i agroindustrien - som beskæftiger sig med fremstilling af maskiner, bygninger og hjælpemidler til landbruget - om en omsætningsnedgang på mere end 25 pct.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier