PolicyWatch

Hummelgaard glæder sig over jobfremgang

August var tredje måned i træk med stigninger i beskæftigelsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig, men understreger, at coronakrisen langt fra har sluppet sit tag i arbejdsmarkedet.

Foto: Philip Davali

Arbejdsmarkedet fortsatte fremgangen i august.

I sommerens sidste måned var 2.764.000 personer i job, hvilket er en stigning i forhold til juli på 15.000 svarende til 0,6 pct, og udviklingen glæde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S.).

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig over, at den positive udvikling fortsætter i august, hvor der var 15.000 flere i job. Det er tredje måned i træk med stigninger i beskæftigelsen. Der er fortsat slået flere stillinger op på Jobnet end før coronakrisen, så vi kan se, at der er gang i økonomien, og virksomhederne efterspørger arbejdskraft,” udtaler Peter Hummelgaard.

 Det er 38.000 færre lønmodtagere sammenlignet med februar, som var sidste måned, før Danmark, på linje med mange lande verden over, blev delvist lukket ned som følge af COVID-19. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold.

”Over to mio. borgere har samtidig valgt at benytte muligheden for at få indefrosne feriepenge udbetalt, og den store saltvandsindsprøjtning i økonomien vil forhåbentlig også få en positiv indflydelse på beskæftigelsen i den kommende tid.”

”Der er dog stadig risiko for, at vi igen vil se lavere beskæftigelsestal. Coronakrisen har langt fra sluppet sit tag i arbejdsmarkedet, og med stigende smittetryk i mange lande vil især eksporten fortsat være ramt. Vi kan også se, at der er et stigende antal medarbejdere på den nye arbejdsfordelingsordning, og de fleste er ansat i industrien eller transportsektoren, hvor man er meget afhængig af udviklingen i andre lande,” udtaler Peter Hummelgaard.

De økonomiske vismænd forventer en arbejdsløshed ved årets udgang på omkring 130.000 personer - ca. 40.000 over niveauet, før coronapandemien, lød det fra De Økonomiske Råd tirsdag.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier