PolicyWatch

EU-dom ulmer under dansk dyrevelfærd

Inden nytår vil der formentlig falde dom i en sag i EU-domstolen, hvor det skal vurderes, om religiøse hensyn står over dyrevelfærd, og rituelle slagtninger skal tillades over hele Europa. I Danmark har det ikke kunnet lade sig gøre de sidste seks år, men en indledende udtalelse fra domstolen peger på, at det kan ændre sig.

Rituelle slagtninger får sindene i kog i Europa, hvor mange i befolkningen er imod. Ifølge Eurogroup for Animals viser en undersøgelse, at 92 pct. af befolkningen i 24 EU-lande, at medlemslande skal have lov til at fastsætte strammere krav til dyrevelfærden under slagtning. Her er det dyreaktivister, der demonstrerer i et supermarked i Rom i 2010. | Foto: Gregorio Borgia/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Et dyr der fikseres på både hoved og krop, vendes rundt og skæres i halsen helt op til ni gange, så snittet ligger dybt nok og blodet kan pumpes ud, indtil hjertet ikke kan mere. Alt imens det er vågent.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier