PolicyWatch

Debat: Den danske model vaccinerer danskerne mod corona-utryghed

Ny EU-rapport viser, at danskerne trives godt på trods af coronakrisen. Faktisk er Danmark det land i EU, som har den højeste jobsikkerhed, den største tro på fremtiden og det bedste mentale helbred. Danskerne er desuden de mest optimistiske omkring deres egen økonomiske situation, skriver Christiane Miβlbeck-Winberg, europapolitisk chef i DA.

Foto: Mathias Svold/ERH

Europa – og resten af verden – kæmper med den største pandemi kloden har set i 100 år. En pandemi, som har haft store konsekvenser for erhvervsliv og lønmodtagere. I Danmark bringer de økonomiske konsekvenser af coronaen mindelser om finanskrisen med store tab for danske virksomheder og lønmodtagere. Coronaen har skabt en stor usikkerhed på arbejdsmarkedet helt generelt, hvor lønmodtagere rundt om i Europa bekymrer sig for om de kan beholde deres arbejde, eller om arbejdspladsen må lukke.

Trods de dystre udsigter har danske lønmodtagere langt mere tro på fremtiden end lønmodtagere rundt om i Europa. Det fremgår af en ny rapport fra Eurofound, som har spurgt europæiske lønmodtagere om deres nuværende situation og syn på fremtiden. Her ses det klart, at vores danske arbejdsmarkedsmodel leverer stabilitet og sikkerhed, selv midt i coronakrisen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier