PolicyWatch

Økonom: Lukning af restauranter kan øge ledigheden

Restauranter og barer i 38 kommuner skal fra onsdag holde lukket frem til 3. januar, erfarer Ritzau.

Foto: Marie Ravn/JPA

Coronalukning af restauranter kan medføre en stigning i ledigheden. Det vurderer Troels Kromand Danielsen, cheføkonom i Nykredit, i en kommentar.

Restauranter og barer i 38 kommuner skal fra onsdag lukke frem til 3. januar. Det erfarer Ritzau er et af tiltagene, som præsenteres mandag.

- En lukning af især restauranterne har potentialet for i en periode på ny at slå lidt af luften ud af dansk økonomi med en fornyet stigning i ledigheden, lyder det fra økonomen.

Han peger på, at der på restauranter og hoteller sidste år var knap 70.000 ansatte. Af dem var knap 50.000 i Region Hovedstaden.

Beskæftigelsen er dog ikke så høj i øjeblikket. Det skyldes, at salget er stærkt reduceret oven på coronakrisen.

Økonomen vurderer dog, at danskernes adfærd under epidemien ind til videre har vist, at smittespredning hurtigt kan stoppes.

- Den kan holdes i ave, selv om restauranter har åbnet for servering.

- Dermed er der også mulighed for, at aktiviteten forholdsvist hurtigt kan vende tilbage til det niveau, vi har i dag, hvis smitten bringes under kontrol, vurderer Troels Kromand Danielsen.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier