PolicyWatch

Lønkompensation genindføres i hele landet

Lønkompensationsordningen bliver nu genindført i hele landet i alle brancher. Det sker i kølvandet på, at store dele af landet igen er ramt af nedlukning.

Foto: Emil Helms

Efter at 69 kommuner fra fredag underlægges ekstra restriktioner som følge af de forhøjede smittetal, er regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter blevet enige om, at udvide den netop aftalte lønkompensationsordning til hele landet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Udvidelsen til hele landet skyldes, at når så mange kommuner er underlagt ekstra restriktioner, vil det i realiteten være virksomheder i hele landet, som vil være påvirket af situationen.

Med aftalen genindføres lønkompensationsordningen fra foråret til hele landet, samtidig med at ordningen for virksomheder, som har forbud mod at holde åbent, også fortsat gælder. Tvangslukkede virksomheder vil kunne vælge, hvilken af ordningerne de ansøger om kompensation fra.

”Vælger de den generelle lønkompensation, der nu indføres i hele landet, så vil det bl.a. betyde, at fx restauranter godt kan sende nogle tjenere hjem på lønkompensation, mens andre ansatte som kokke laver take-away. Det kan være med til at holde gang i omsætningen,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Lønkompensationsordningen vil gælde frem til restriktionerne ophører, som på nuværende tidspunkt er 3. januar.

”Tidligere torsdag præsenterede vi en trepartsaftale, som genindfører lønkompensationsordningen i de kommuner, der er underlagt ekstra restriktioner."

"Ordningen kommer nu til at gælde i hele landet og i alle brancher. Det er den naturlige konsekvens, når så mange kommuner nu bliver pålagt restriktioner, så virksomheder ikke bliver overladt til sig selv, hvis de ligger i en kommune uden restriktioner og har kunder i kommuner, der er lukket ned. Dem er er der mange af. Hjælpen skal følge med, når vi skærper restriktionerne. Det her vil være med til at redde arbejdspladser, som ordningen også gjorde i foråret,” udtaler beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S).

Regeringen har i lyset af den nuværende situation også indbudt til drøftelser senere i dag for at se på behovet for at forbedre de andre kompensationsordninger, fremgår det desuden.

”Nedlukningen har betydning for hele landet. Jeg er derfor meget tilfreds med, at lønkompensationsordningen nu udvides til også at gælde hele landet. Danske virksomheder går dog stadig en vanskelig tid i møde, og der vil være store omkostninger forbundet med så stor en nedlukning, som vi nu ser,” udtaler adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad.

Torsdag satte Danmark en negativ smitterekord på 3132 nye smittede.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier