PolicyWatch

Regeringen vil screene udenlandske investeringer i tech- og televirksomheder

Regeringen har sendt et nyt lovforslag i høring, der ligger op til, at udenlandske investeringer i danske selskaber fremover skal screenes. Det omfatter områder som kunstig intelligens, robotteknologi og kritisk infrastruktur. Forslaget skal sikre Danmarks "sikkerhedsinteresser", lyder det.

Erhvervsministeriet har fremlagt et nyt lovforslag, der lægger op til screening af udenlandske investeringer i visse danske virksomheder. | Foto: Jens Dresling

Regeringen er klar med et nyt lovforslag, der skal være med til at sikre Danmarks nationale sikkerhed.

Forslaget handler om udenlandske investeringer i "særligt følsomme sektorer", lyder det. Det omfatter blandt andet virksomheder, der arbejder med visse former for it-sikkerhed, kritisk infrastruktur eller nyudviklede og kritiske teknologier som kunstig intelligens, robotteknologi og kvanteteknologi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier