PolicyWatch

Klimarådet holder fast i anbefaling om CO2-redutkion i 2025

Regeringen er under pres fra støttepartier i forhandlinger om en aftale, der skal nedbringe CO2-udledningen, hvor Klimarådet står fast på sin anbefaling om fastsættelse af delmål om at reducere udledningen med mindst 50 pct.

Klimarådet fremlagde i marts sin rapport med anbefaling om CO2-reduktion. Den anbefaling holder formand Peter Møllgaard fast i. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Aftaler om flere grønne biler, affaldssortering og grøn skattereform får ikke regeringen i mål med at nedbringe CO2-udledningen med de omkring 50 pct. i 2025, som Klimarådet fastholder er anbefalingen i sin seneste opdatering. Det skriver Børsen.

Anbefalingen fra Klimarådet læner sig op ad den vurdering, det udkom med i marts, selvom der siden er udkommet en opgørelse fra Energistyrelsen, der har vist, det vil blive sværere at nå de 50 pct. i 2025.

"Det er bestemt ikke nemt, men det er muligt at nå de 50 pct. Og årsagen, til, at vi nu fastholder den grænse, er, at det er vigtigt, vi har nået en hel del i 2025 for at øge sandsynligheden for at nå målet om de 70 pct. i 2030," forklarer Klimarådets formand, Peter Møllgaard til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier