PolicyWatch

Jurister kritiserer Heunicke for forløb forud for ny epidemilov

Flere sundhedsordførere kritiserer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for ikke at klæde dem godt nok på, inden Folketinget stemte ny epidemilov igennem i foråret. Jurist kalder forløbet "betænkeligt”.

Flere sundhedsordførere kritiserer i dag sundhedsministeren for ikke at give dem den nødvendige information inden de skulle stemme loven igennem, som indebar komplekse problemstillinger om erstatning. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Da regeringen lukkede Danmark ned 11. marts, fremlagde regeringen i samme ombæring et lovudkast til en helt ny epidemilov, som blandt andet betød, at virksomheder mistede deres ret til erstatning, hvis de lider tab som følge af restriktioner mod coronasmitte.

Flere sundhedsordførere kritiserer i dag i Berlingske sundhedsministeren for ikke at give dem den nødvendige information, inden de skulle stemme loven igennem, som indebar komplekse problemstillinger om erstatning.

Kritikken bakkes i avisen op af jurister på området.

"Ændringen af epidemiloven 12. marts var en fuldstændig ekstraordinær situation ud fra et retssikkerhedsmæssigt synspunkt, som jeg ikke synes fik nok opmærksomhed," siger Kristian Cedervall Lauta, professor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet til avisen.

Erhvervsorganisationer har tidligere estimeret, at danske virksomheder har tabt 120 milliarder som følge af den nye epidemilov.

Mere fra PolicyWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier